Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,061 comentarii

2,148 utilizatori

Autovehicule rutiere electrice

0 plusuri 0 minusuri
187 vizualizari
Deja se comercializeaza. la un pret usor piperat, e drept, dar se pot cumpara. Probabil ca pentru conducerea autoturismelor cu motor electric (atentie, eminamente electric nu hibrid) este necesar permis categoria B. Pentru vehiculele cu 2 roti ce fel de permis este necesar pentru a fi condus pe drumurile publice din Romania? cilindree nu au, trebuie A sau A1? Sunt mentionate autovehiculele de acest tip in noul Cod rutier?
a intrebat Emi Chelariu Junior (943 puncte) Mar 5, 2013 in categoria Auto - Moto
mda. un search si ma lamuream. trebuie permis categoria AM. pentru mopede/scutere cu puterea mai mica de 4 kW si masa proprie mai mica de 350 kg. Probabil ca pentru cele mai mari trebuie A.
nush care ar fi diferenta de pret, dar nu cred ca se merita sa iei AM sau A1 . Daca tot dai de permis da direct de A, si poti sa conduci orice pe doua roti. Eu regret foarte mult ca nu am dat si de A cand am luat categoria B.  E o problema cu care o sa ma confrunt toata viata. In niciun caz nu o sa mai fac scoala doar pt A.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Ele sunt mentionate indirect si in vechiul cod rutier. Sunt referiri la capacitatea cilindrica dar si la putere in CP sau kW. Daca nu au cilindree, atunci trebuie sa te incadrezi intr-un interval de putere in kW
a raspuns Marian Gheorghe Junior (515 puncte) Mar 5, 2013
editat de Marian Gheorghe Mar 5, 2013

...