Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Istorie

1 Raspuns

3 plusuri 3 minusuri
Nu are niciun fel de importanta. Poate ca intr-adevar a trait, si poate ca intr-adevar a fost rastignit, dar intrebarea care ar trebui sa ti-o pui este daca persoana respectiva a fost intr-adevar fiul lui Dumnezeu. Intrebare la care singurul raspuns pe care ti-l poate dicta logica este NU!

Asta pentru ca nu au existat si nu exista niciun fel de zei, pentru ca asa cum sustinea si Einstein, religia este produsul slabiciunii mintii umane.
Novice (248 puncte)
0 2
Va rog sa pastrati bine acest comentariu! :)
Peste 2000 de ani cand voi pune intrebarea :Exista dovezi ca satudor a trait in realitate? O sa citesc exact ce ati scris!
Sper ca va bucurati ca tocmai ati "demonstrat" ca nu ati "existat" niciodata! :)
1 1
nu am inteles comentariul, raspunsul lui sotudor mi se pare corect.
Am vazut un documentar pe discovery despre Isus, care a trait ca un simplu om s-a casatorit, a murit si a fost si ingropat. Deci concluzia este ca Isus sigur a trait, dar a fost pur si simplu un om. Si in ziua de azi traiesc o gramada de oameni cu numele de Isus. Nu neaga nimeni existenta lor.
1 1
dacă ai inventa o minciună, de pe urma căreia să nu ai nici venit , nici privelegii ci numai ură și persecuții - ai fi dispus să-ți pierzi viața pentru ea? Primii creștini care au fost martori la ministerul lui Isus ( și care erau învinuiți că au inventat tot) au fost dispuși mai degrabă săși piardă viața decît să renunțe la credință.   În plus există și dovezi extrabiblice care confirmă existența atît a lui Isus cît și a altor persoane menționate în Biblie în legătură cu el.
1 0
@Syntax, felicitari, ai gasit dovada clara, incontestabila, ca universul e condus de un zeu. Pentru ca nu ai nevoie de dovezi ca sa crezi ceva, trebuie sa inghitim orice ni se arunca. Dar, folosind logica ta, lasa-ma sa iti spun ca lumea a fost creata de Mickey Mouse, iar eu sunt trimisul lui pe Pamant. Poftim?! Nu ma crezi?! Ha! Pai in cazul asta o sa pastrez comentariul tau, ca poate nu crede lumea ca ai existat peste 1000 de ani.
Ca sa fie lucrurile mai clare. Cand cineva vine cu o afirmatie:
1)Daca afirmatia e plauzibila, dar nedovedita, se considera plauzibila dar nu poti sa bagi mana in foc ca asa e pana nu ti se aduc dovezi. Ex.Ieri am fost la piata. Probabil ca am fost, dar nu ti-ai paria banii pe asta pana nu ai avea dovezi. nu?
2)Cand cineva face o afirmatie de domeniul fantasticului, atunci lucrurile nu mai stau la fel. De exemplu, eu spun ca am acasa un paianjen de 10 metri, pe care il tin in sufragerie. Mergand dupa logica ta, cu comentariul pastrat 2000 de ani, inseamna ca toata lumea ar trebui sa ma creada. Insa, adevarul este ca pana nu vin cu dovezi, NIMENI nu o sa ma creada.
1 0
@iurii. Lucrurile sunt mai complicate decat atat. Religia nu are nicio legatura cu crestinismul, doar 3% din populatia planetei e crestin-ortodoxa. Religia a aparut in momentul cand omul a evoluat suficient de mult incat sa isi constientizeze moartea. Oamenilor le e extrem de greu sa inteleaga ca o sa moara, si ca totul are un sfarsit. Aici a aparut religia! Crezi ca e o coincidenta ca toate religiile din lume se bazeaza pe viata de dupa moarte? In toate religiile, viata pe pamant e doar temporara, si exista viata dupa moarte. De asta Einstein spunea ca religia este produsul slabiciunii umane! Pentru ca asa este. Religia nu a fost inventata ca o forma de manipulare (desi asta a ajuns acum). Uita-te in jurul tau, si vezi cum oamenii care se apropie de moarte (imbatranesc, se imbolnavesc etc) devin din ce in ce mai religiosi. Asta pentru ca religia inseamna frica de moarte, de acolo se alimenteaza.
0 0
@sotudor
Nu am facut nici o "afirmatie de domeniul fantasticului"!
Dvs ati presupus asta!
Eu am intrebat :  exista dovezi extrabiblice cu privire la Isus?
Raspunsul dvs ar putea fi sub forma da, pentru ca... sau nu , pentru ca...
In rest, daca as fi vrut sa aflu daca Isus a existat atunci intrebarea mea s-ar fi referit exact la asta!( insa am remarcat din comentariul dvs ca nu-i negati existenta, deci 1-0 pentru mine! Sunteti dovada "extrabiblica" ca a existat, din moment ce comentati despre el)
1 0
Incercam sa iti arat ca faci o confuzie, si ca de fapt nu cred ca ai pus intrebarea bine. Ce intrebi de fapt? Daca acum 2000 de ani a existat un om pe nume Iisus? Esti sigur ca asta te intereseaza? Aproape sigur ca a existat, si categori nu neg existenta acestei persoane.
Insa banuiesc ca tu vrei sa stii daca exista dovezi extrabiblice ca a existat un Iisus care era fiul unui zeu, zeu care s-a gandit el la un moment dat ca vrea sa salveze lumea de pacate, si singura solutie la care s-a gandit a fost sa faca un copil pe care sa il trimita sa fie torturat si ucis de oamenii pe care el i-a creat, si toate astea ca sa ne ierte pacatele, desi nu ne-a iertat nimic ca ne pedespeste ca si pana atunci si ne trimite tot in iad sa ardem si sa suferim pentru eternitate, asta de mult ce ne iubeste, atunci categoric raspunsul este NU.
Deci, rezumatul:Iisus poate a existat, poate ca nu, dar in mod sigur si daca a existat nu a fost fiul unui zeu, ci un simplu om ca mine si ca tine. Si atunci, ce rost mai are intrebarea?
0 0
Ca sa intelegeti mai bine, va mai intreb ceva Pontius Pilat ( guvernatorul roman care a dat sentinta in cazul lui Isus) a existat in realitate?
Intrebarea mea este la sectiunea istorie, pentru ca as fi vrut sa aflu parerea  altora despre isus, daca poate fi un personaj dovedit si din punct de vedere istoric?
0 0
poate pentru tine nu are importanta
0 0
Pentru nimeni. Citeste tot inainte sa te bagi in seama.
...