Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.5k vizualizari
Am citit mai multe variante de explicaţii privind această energie de punct zero: că e energia vidului, că e energia atomilor...

La ce se referă ea, de cine e produsă şi ce utilitate poate avea?
Senior (11.9k puncte) in categoria Fizica
0 0
salut, daca nu ma insel, este vb de energia reziduala, nullpunktsenergie, energia cu 0 emisii... pe care tatal fizicii a explicat-o la inceputul sec 19,  daca nu ma insel ))

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
ZPE este energia minima pe care un sistem termodinamic o poate avea fara sa violeze legile termodinamice. Aceasta energie a fost dovedita prin experimentul Cassimir. Aparatul care a dovedit existenta acestei energii este compus din doi electrozi pozitionati la o distanta foarte mica si sunt plasati intr-un tub cu vid avansat la o temperatura apropiata de 0 absolut. Intre acesti doi electrozi a aparut o forta , generata de particulele virtuale aparute in spatiul dintre electrozi. Acest fenomen se numeste efectul Cassimir. Totusi pana sa putem extrege aceasta energie a vidului va mai trece cateva milenii bune, pana atunci va trebuii sa perfectionam fuziunea nucleara, nanotehnologia si poate va aparea si o descoperire mare care va da peste cap lumea fizicii.
Novice (179 puncte)
...