Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
746 vizualizari

Cele din iaurt ajută la reglarea tranzitului intestinal lent, dacă e să ne luăm după de scrie pe iaurt şi după reclamele de la tv. Ştie cineva mai multe detalii ? Şi de ce se numesc probiotice ?

Intrebarea a fost pusa pe vechiul QA, aici, de catre sci_fan, dar nu a primit raspunsuri.

(25 puncte) in categoria Alimentatie

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Dupa cite stiu, acestea se gasesc in intestinele organismului uman si animal. Sint bacterii care traiesc in simbioza cu corpul gazdei in care se gasesc si au rol in sintedizarea unor vitamine, ex. vitamina K, U , plus ca aceste bacterii (saprofite) distrug, neutralizeaza bacteriile patogene.
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 0 minusuri
Tractul digestiv uman contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii probiotice care reduc dezvoltarea bacteriilor daunatoare, promovand un sistem digestiv sanatos

 Probioticele sunt bacterii care ajuta la mentinerea echilibrului natural al organismelor (microflorei)in intestine.Cel mai mare ansamblu de bacterii probiotice din intestine este format din bacterii bacterii lactice,dintre care Lactobacillus Acidophilus,de altfel,cel mai cunoscut pentru tratarea problemelor de stomac si intestine.

 In cele mai multe cazuri,oamenii folosesc probioticele pentru a prevenii diareea cauzata de antibiotice.Antibioticele distrug bacteriile benefice,impreuna cu bacteriile si boala in cauza.
Junior (1.4k puncte)
...