Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
10.3k vizualizari

În vremuri de criză ne orientăm la opțiuni de criză :)

Doresc să îmi cumpăr un laptop, din păcate nu îmi permit să îl iau 'dintr-o bucată', așa că aș dori să îl iau în rate. Ce ziceți? 

Până acum, am găsit un singur site: http://www.oktal.ro

Se merită?

Experimentat (3.5k puncte) in categoria Tehnologie

4 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Sunt multe site-uri care vând în rate. Emag, pcgarage sunt printre cele mai mari.

Ideea e că aceste rate constă mult... Ei zic dobândă zero, dar DAE e de 24%. Plăteşti foarte mult înapoi.

Cu 15 milioane îţi iei un PC decent. Un 4 G de RAM e media. Doar dacă vrei să faci cine ştie ce lucruri complicate (procesare video, de exemplu), se justifică să investeşti mult într-un superprocesor.

Senior (11.9k puncte)
1 plus 0 minusuri

Toate laptopurile personale si pt firma le-am luat numai de la cel.ro   In comparatie cu celelalte magazine online, as putea spune ca au cele mai avantajoase preturi, atat intregi cat si in rate. Sunt la fel de profesionisti ca si emag.

Senior (6.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Teas sfatui sa il cumpri de pe un site direct de la producator.Producatorii de laptopuri vind si online.Si as recomanda sa cumperi daca se poate online dar nu din romania ci din afara ,mai exact daca poti online din america.Poti cauta pe net la www.sony.com sau www.apple.com ,sau www.hp.com si asa mai departe ,dar cind te intreaba sa alegi tara alege usa-canada si acolo o sa gasesti modele si preturi de care vrei.Apoi poti chiar intreba daca deliovereaza si in romania si daca da atunci te asigur ca vei achizitiopna un laptop asa cum spune acolo,cu sistem de operare pe el si cu tot cei trebuie si fara nici o alta problema.In plus de asta am vazut ca sint si mai ieftine ca in romania ,unde pe linga ca is scumpe nu au nici sistem de operare si ai si probleme atunci cind instalezi un SO sau mai stiu eu ce alte chestii.Eu de ex am luat de la sony online un all in one beton dar de la sony america.Acum fiecare face ce doreste si ce bani are.Insa nu e rau sa arunci o privire asa mai peste tot inainte sa te hotarasti.Bafta

Junior (392 puncte)
0 plusuri 0 minusuri

Sunt câteva zeci de site-uri de unde poţi să iei on-line, plus câteva magazine de tip hypermarket şi cele specializate pe astfel de produse (astea de obicei au şi site aferent).

Ideea este întâi să îţi stabileşti cât poţi de bine pentru ce vrei să-l foloseşti şi (dacă poţi) resursele minime de care ai nevoie, să stabileşti o limită de buget, iar apoi te apuci de căutat. Dacă nu te prea pricepi, apelează fără prea multe gânduri pesimiste la un magazin specializat, unde poţi discuta direct cu un vânzator (aici de obicei vorbim de oameni cu cunoştinţe destul de bune în domeniu, dacă nu chiar cu studii).  Dacă te pricepi, eu zic să găseşti câteva modele care corespund, o nişă de lapropuri care-ţi convin, iar în acea nişă cauţi cât mai multe informaţii: review-uri, probleme, comentarii ale celor ce au aceste produse (aşa afli şi cât de serioşi sunt cei ce le vând), ce sisteme de rate au cei care le vând.. etc. Cu ratele poate e mai comod să-ţi iei separat un credit convenabil cu o valoare care să acopere bugetul propus.

În afară de Oktal mai sunt mulţi, îţi recomad câţiva: Intend (Cluj), PC Garage, Cel (Bucureşti), Torent (Constanţa), dar ce trebuie să şti e faptul că diferenţa e doar la preţuri şi la serviciile de vânzare, pentru că de regulă produsele sunt cam aceleaşi.

Experimentat (3.1k puncte)
...