Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 3 minusuri
4.4k vizualizari
1.Calculeaza concentratie procentuala a solutiei obtinute prin amestecarea undei solutii de sare de bucatarie de C=10% cu o solutie de sare de bucatarie cu C=5% in raport masic 1:4.

2. 200ml solutie acid azotic cu C=92%, cu densitatea 1,49g pe ml. se amesteca cu 200 ml solutie acid sulfuric cu C=98% si densitatea 1,841g pe ml. Determinati compozitia procentuala masica a acelor elemente.
Novice (119 puncte) in categoria Chimie
0 0
În ce constă dificultatea?
0 0
cum adica?
0 0
Ca o problemă să fie interesantă trebuie să aibă cel puțin un element de dificultate. Care este elementul de dificultate al celor două probleme de aici? Nici nu sînt de chimie, de fapt, chiar dacă în școală astfel de calcule la orele de chimie se fac. Sînt probleme de aritmetică: înmulțiri, adunări și împărțiri. Nu trebuie decît știută definiția concentrației.

În plus mi se pare nepotrivit să aduceți probleme de școală. Dacă totuși le aduceți, ar fi frumos să spuneți cum ați încercat rezolvarea și unde v-ați împotmolit. Altfel Scientia riscă să devină un loc unde elevii leneși (sau părinții lor, tot leneși) vin să facă temele pe scurtătură. Nu e cinstit, nici pentru un elev, nici pentru un părinte. Problemele se dau ca elevii să învețe ceva din ele, nu ca să stea frumos în caiet, rezolvate de altcineva.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...