Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
573 vizualizari
Dacă cineva ne intră în casă, mergem la poliţie.

Ce facem dacă ne este atacat computerul, ne sunt trimise mesaje tip Phishing, spam ori viruşi prin e-mail?

Dacă se întâmplă să ne dăm seama că cineva ne-a cam umblat prin computer? Nu e ca şi cum ne-ar fi intrat în casă? Ce facem în acest caz? Cine se ocupă de astfel de situaţii care ne pun în pericol, chiar dacă nu fizic?
Senior (11.9k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0
Pai, nu vrem Internetul liber? N-au fost mitinguri impotriva ACTA?! Asa-i in libertate, ca-n jungla. Nu ai cui sa te plangi. Daca ar exista o autoritate de control al traficului pe net, adio libertate!

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

atata timp cat ai in calculator muzica, filme, programe, jocuri fara licente ar fi d preferat sa nu tu te adresezi la nicio autoritate !

in rest ai putea sa te adresezi aici http://www.efrauda.ro/

Senior (6.9k puncte)
0 0
Nu cred că e în sarcina acestei instituţii să verifice o reclamaţie a mea.
Eu cred că e un domeniu nou, că nu şi-a pus încă multă lumea această problemă, deşi lucrurile sunt serioase, dat fiind că pe propriul computer s-ar putea să avem multe informaţii confidenţiale.
Sunt convins că mulţi îşi ţin pe PC date despre conturi bancare, diverse parole şi alte date personale.
0 0
Ba exact asta e treaba serviciului de combatere a infractionalitatii informatice. Stiu mai multe cazuri in care s-a depistat "atacatorul" unor adrese de email pe care existau date bancare si nu numai. Infractiunile de genul asta sunt luate in serios, chiar daca tie nu iti vine sa crezi. Accesul fara drept al unui sistem informatic se pedepseste si in Romania.
1 plus 0 minusuri
Inainte sa te plangi la cineva trebuie sa desfasori o actiune preventiva, nu crezi?. Acasa lasi usa descuiata sau ferestrele deschise cand nu esti?...Asa si pe calculator trebuie sa te protejezi vis-a vis de porturi, de sharing etc. Foloseste antivirus, firewall, seteaza-le cum trebuie, lasa porturi deschise numai pe cele necesare si vei dormi un pic mai linistit. Oricum, pentru linistea ta niciun calculator legat la o retea nu e 100% sigur
Novice (169 puncte)
0 0
degeaba ai antivirus, firewall si alte protectii, daca nu ai cunostinte despre folosirea unui calculator. Am observat la oamenii mai in varsta si nu numai, ca se lasa foarte usor pacaliti sa apese pe advertiserele din mail si de pe anumite site-uri de net.  Atata timp cat advertiserul seamana la interfata cu ceva cunoscut, ei ar intra fara probleme.  
Pt ei nu conteaza (dau un ex. logarea pe site-ul unei banci, sau pe o interfata ce arata identica cu banca respectiva. Ei tot ar intra si s-ar loga cu contul respectiv.
...