Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter

SPRIJINĂ
DEZVOLTAREA
SCIENTIA

2,650 intrebari

5,527 raspunsuri

12,223 comentarii

1,567 utilizatori

Ce intelegeti prin balosirea vinului? Cum se produce fenomenul?

1 plus 0 minusuri
1,157 vizualizari
Nu de mult timp, am vizitat zone unde productia vinului este in toi. Am constatat ca printre termenii procesului tehnologic, uneori, intampin un termen neechilibrat cunostintei mele.
a intrebat adrian Junior (1,355 puncte) Oct 1, 2012 in categoria Cultura Generala
  

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Balosirea vinurilor face parte din categoria bolilor anaerobe si este produsa de o bacterie care se inmulteste foarte repede in vin.Vinul afectat poate fi recunoscut usor prin faptul ca devine vascos, lipsit de gust si de personalitate.

           Daca initial nu se schimba foarte mult compozitia vinului se favorizeaza aparitia altor boli care duc in final la deprecierea calitatii vinului.Boala apare in general la vinurile noi, slab alcoolice si slab acide,poate sa apara si la cele vechi dar mult mai rar.

            Tratarea vinurilor afectate se face prin agitarea lor puternica la aer, urmata de sterilizare prin pasteurizare sau filtrare.Dupa tratament daca nu si-au modificat gustul se vor consuma.
a raspuns Radu George Experimentat (1,530 puncte) Oct 13, 2012
editat de Radu George Oct 13, 2012

...