Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
12.4k vizualizari
Nu de mult timp, am vizitat zone unde productia vinului este in toi. Am constatat ca printre termenii procesului tehnologic, uneori, intampin un termen neechilibrat cunostintei mele.
Junior (1.4k puncte) in categoria Cultura Generala

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Balosirea vinurilor face parte din categoria bolilor anaerobe si este produsa de o bacterie care se inmulteste foarte repede in vin.Vinul afectat poate fi recunoscut usor prin faptul ca devine vascos, lipsit de gust si de personalitate.

           Daca initial nu se schimba foarte mult compozitia vinului se favorizeaza aparitia altor boli care duc in final la deprecierea calitatii vinului.Boala apare in general la vinurile noi, slab alcoolice si slab acide,poate sa apara si la cele vechi dar mult mai rar.

            Tratarea vinurilor afectate se face prin agitarea lor puternica la aer, urmata de sterilizare prin pasteurizare sau filtrare.Dupa tratament daca nu si-au modificat gustul se vor consuma.
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
De ce sa balosat mustul abia tras de pe boasca
...