Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Tableta "romaneasca" sau tableta chinezeasca?

Creat de Mishu, Septembrie 26, 2012, 11:17:11 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mishu

Pentru ca este atat de usor sa cheltuiesti banii pe care atat de greu i-ai strans, va aduc si eu in atentie o dilema cu care ma confrunt, in speranta ca me veti ajuta sa nu regret mai tarziu.
Sunt interesat  sa zicem de o tableta pe care sa nu platesc mai mult de 450-500 Lei. In principiu nu vreau sa fac mare lucru pe ea, nefiind pasionat de jocurile 3D. As fi totusi incantat sa pot vedea filme (chiar si online). Principala cerinta este sa pot edita fisiere office si sa functioneze bine pe net, sa nu trebuiasca sa astept dupa ea sau sa ma enerveze ca nu ia comenzile de la touch, ca tasteaza gresit la scriere, etc.
Ma hotarasem la ALLVIEW ALLDRO SPEED ECO+:
http://www.allview.ro/produse/tablete-pc/lista-tablete-pc/alldro-speed-eco/descriere/
Intreband insa pe un site mi-au sugerat sa aleg intre aceasta si Ramos W17, care ar fi mai performanta si are touch capacitiv dar care nu este optimizata pentru Romania:
http://pctablet.ro/tabletele-ramos-un-best-buy/#ecwid:category=2430831&mode=product&product=12721690
Preturile sunt foarte apropiate. As opta pentru cea mai performanta dar nu stiu cat de grav este pentru o tableta sa nu fie optimizata pentru Romania.
Astept parerile si recomandarile voastre.

HarapAlb

Citat din: Mishu din Septembrie 26, 2012, 11:17:11 PM
As opta pentru cea mai performanta dar nu stiu cat de grav este pentru o tableta sa nu fie optimizata pentru Romania.
Ce inseamna ca nu e optimizata pentru Romania ? Nu e optimizat sistemul de operare pentru limba romana sau tableta are particularitati hardware care nu o fac utilizabila in retelele 3G din Romania ?

Mishu

Tableta nu are 3G, deci aici nu ar putea fi vreo incompatibilitate. Limba romana o are. Am inteles insa ca ar putea exista anumite ingradiri, pentru anumite aplicatii, pentru Google play. Mai mult nu stiu nici eu in ce consta optimizarea tabletelor ce se vand sub brand romanesc.
Daca ar fi vorba doar de cateva aplicatii preinstalate si pornirea default in limba romana, n-ar fi mare lucru ...
Dupa intrebarea asta, gandindu-ma mai bine, cred ca sunt sanse mari ca asa sa fie ...

HarapAlb

E neplacut sa dai banii pe tableta si sa te trezesti dupa aceea ca nu functioneaza toate programele. Cei care le vand ar trebui sa-ti spuna cu detalii ce funcioneaza si ce nu, apoi decizi daca cumperi sau nu. Daca-l cu funcionalitati lipsa ar trebui sa-i scada din pret. Eu nu am incredere in firmele care nu specifica toate detaliile.

Mishu

Se spune ca si tabletele de top au asemenea incompatibilitati. Daca pentru iPhone este o singura platforma hardware, un singur procesor si un singur producator, pentru Android sunt sute de producatori, zeci de procesoare si sute de platforme. Este mai greu sa dezvolti o aplicatie care sa se plieze fix pe un dispozitiv care nu se stie cum va arata.
Sa zicem ca pretul este deja scazut, doar costa 485 de Lei. Mi se pare insa aiurea sa iti vanda un produs sustinand ca are alte capabilitati. Si din pacate se cam poarta. Desi legislatia prevede ca publicitatea trebuie sa reflecte adevarul, la noi nu vom vedea prea curand procese care sa ii puna la punct pe cei ce fac publicitate mincinoasa.
Voi merge pe Ramos W17, e Cortex A9, e mai performanta si se pare ca are un pret forte mic la noi...

HarapAlb

Asta e alt tip de incompatibilitate si care se poate rezolva pe masura ce se dezvolta programele sau se fac publice specificatiile hardware, insa tu spuneai de incompatibilitati specifice folosirii dispozitivului in Romania. Pe astea le remediezi cumparand licente pentru aplicatii daca e posibil, sau poate sa fie ceva atat de particular legat de retelele din Romania incat sa nu se deranjeze nimeni sa le rezolve.

andyC

Faci ce vrei dar, in locul tau, as cumpara o tableta "autohtona". As dormi mai linistit noaptea daca as sti ca am garantie si ea este "special facuta pentru Romania" (nici eu nu sunt sigur ca am inteles ce vrea sa zica asta). De exemplu eu mi-am cumparat saptamana trecuta un E300 de la E-boda si, pana acum cel putin, sunt foarte multumit de ea...adevarul este ca am ezitat si eu la inceput.
Spre deosebire de tine eu am loat-o special pentru game-ing dar pot sa iti zic ca am incercat-o si pe 3G si efoarte ok.

Mishu

andyC, pana la urma nu am mai luat niciuna si cred ca bine am facut. Intre timp preturile au scazut binisor si acum pot lua in aceiasi bani ceva mai performant.
Asa este cu garantia, dar diferentele mari de pret inca ma tenteaza sa iau o tableta fara garantie dar direct din China. Am vazut ca sunt tablete dual-core si la 90 USD: http://www.pctablet.ro/tablete-android-4-1-oferte-cu-preturi-china-decembrie-2012/
Nu stiu cat de bune sunt, am vazut ca in general la tabletele astea le mai pica memoria. Dar daca este o marca mai cunoscuta probabil ca voi gasi si modalitatea de a o repara.
Am avut pana de curand o tableta cu procesor ARM 11 la 800 MHz si touch rezistiv. Ajunsesem in situatia de o porneam o data pe luna sa vad daca mai functioneaza. Era prea lenta. Am dat-o cu cateva zeci de lei, fara niciun regret (cu tot cu tastatura :D), in conditiile in care cand am luat-o m-a costat totul aproape 500 Lei (numai husa cu tastatura a fost parca 150 Lei). O sa incerc una mai performanta, dar tot asa, fara sa cheltuiesc mare lucru...

Lucian

Tableta chineazasca ?   :D :D
Eu folosesc Samsung Galaxy Tab 3 este foarte buna si nu e marca chinezeasca sau romaneasca! E de la americani :D