Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Universul in imagini

Creat de sumalan dorin, Iunie 14, 2011, 01:08:41 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sumalan dorin

 

Salutari

Un topic,despre:sistemul solar in imagini.O sa incep sa public una sau doua poze despre fiecare planeta din sistemul nostru solar plus cateva informatii.Mai apoi voi continua exploarea universului cu,satelitii artificiali ai fiecarei planete si imagini din univers.

Sistem solar

Este alcatuit din Soare si ansamblul de corpuri ceresti legate de acesta prin forta gravitationala.

Sursa:Wikipedia


Soarele

Este steaua aflata in centrul sistemului nostru solar.Energia provenita de la Soare face posibila intreaga viata de pe Pamant.

Sursa:Wikipedia.

Quantum

#1
Doua poze rudimentare cu Luna pe care le-am facut seara trecuta:


sumalan dorin

#2
 Salutari

@Quantum,daca mai ai poze facute de tine,publica-le sa le vedem si noi,multumesc.

sumalan dorin

 continuare

mercur

Iată câteva fotografii făcute de mine cu eclipsa de soare din ianuarie 2011, din Ploiesşti. Din păcate cerul a fost destul de acoperit de nori, aşa că nu arată prea bine.







Poate ar fi bine să postăm pe scest topic fotografii de astronomie făcute de către noi, indiferent de calitatea lor. Sunt sigur că mai sunt şi alţii care au fotografii frumoase care includ diferite fenomene atmosferice sau corpuri cereşti şi care merită vizualizate.

mircea_p

#5
Daca puneti poze cu galaxii si nebuloase, poate ar trebui schimbat titltul. Astea nu apartin sistemului nostru solar.

sumalan dorin

#6
 Salutari

@Mercur,foarte buna sugestie.Din pacate inca nu am instrumente pentru astronomi amatori,dar intentionez sa imi cumpar,si atunci voi posta imagini facute de mine.Pana atunci,voi posta imagini de pe sit-urile:

http://www.nasa.gov

http://hubblesite.org/gallery/

@Mircea_p : perfect de acrod cu tine,rog admini forumului sa schimbe numele topicului in:am doua nume care s-ar potrivi:

1:Universul in imagini

2:Imagini din Univers

ramane la latitudinea admini,sa aleaga.


Scientia

Am modificat titlul acestei discuţii.

Vin însă şi cu ceva veşti proaste: toate lucrurile au o limită, inclusiv spaţiul Scientia pentru imagini. Asta înseamnă că este nevoie de un pic de moderaţie în a urca fotografii pe server. Spaţiul pentru imagini dedicat forumului este de 500 de MB. Am limitat dimensiunea unei imagini ce poate fi urcată la 400 KB  (ceea ce ar trebui să fie mai mult decât suficient).

Imaginile personale sunt binevenite, dar urcarea la nesfârşit a imaginilor de pe Wikipedia pe serverul Scientia nu ştiu dacă este cea mai bună idee... Ne bucură entuziasmul lui Şumi, desigur, dar costurile site-ului sunt din ce în ce mai mari şi cu toate eforturile noastre de a mai strânge ceva resurse financiare - este posibil ca la un moment pur şi simplu să nu mai putem susţine financiar site-ul.

Ce am spus mai sus nu trebuie să descurajeze pe nimeni, doar îndemnăm la moderaţie când e vorba de ataşat materiale.

::M.

mercur

Foarte bine Scientia, că ai comunicat limita unei imagini. Poate că pe viitor ar trebui să fie postate imagini mult mai mici (ca dimensine) şi, părerea mea, este că pe acest topic să fie postate doar imagini realizate de către forumişti (în limitele dimensiunilor specificate). Eventual, pentru imaginile mai mari, doar link-uri. Bănuiesc totuşi că oricine poate transforma o anumită imagine astfel încât să devină mai mică (de ordinul kilobiţilor) pentru a putea fi postată pe acest forum.

mercur

Citat...inca nu am instrumente pentru astronomi amatori,dar intentionez sa imi cumpar,...
Şumi, îţi doresc succes!

Scientia

CitatBănuiesc totuşi că oricine poate transforma o anumită imagine astfel încât să devină mai mică (de ordinul kilobiţilor) pentru a putea fi postată pe acest forum.

Foarte bună menţiunea.

::M.

sumalan dorin

Citat
Şumi, îţi doresc succes!

deabia astept sa imi cumpar telescop sa ma uit la cer ;D

Citat din: Scientia din Iunie 15, 2011, 10:10:16 PM
...Vin însă şi cu ceva veşti proaste: toate lucrurile au o limită, inclusiv spaţiul Scientia pentru imagini. Asta înseamnă că este nevoie de un pic de moderaţie în a urca fotografii pe server. Spaţiul pentru imagini dedicat forumului este de 500 de MB. Am limitat dimensiunea unei imagini ce poate fi urcată la 400 KB...

ok,cei care aveti imagini facute si le puteti micsora,aratatini-le si noua.