Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

Despre energii alternative cu Lucian Cozma

Creat de doctu, Ianuarie 11, 2011, 12:55:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


doctu

Precizare importanta:
Eu (doctu) nu reprezint una si aceeasi persoana cu Lucian Cozma. Eu doar corespondez si primesc unele sfaturi de la dansul.

Electron

Don't believe everything you think.

Electron

Citat din: doctu din Ianuarie 12, 2011, 08:47:46 PM
O MICA PREZENTARE:
Sunt un cercetator roman specializat in tehnologii neconventionale; sunt unul dintre foarte putinii romani (3 sau 4 in total) care detine completa informatie tehnica privind sistemele de propulsie, sistemele energogeneratoare si de comunicatii - ale viitorului indepartat; paradoxal, multe dintre aceste inventii sunt foarte vechi, dar oranduirea sclavagista mondiala le-a blocat permanent accesul public.
Am si eu o intrebare: Ce vrea sa spuna domnul Cozma cu "viitorul indepartat" aici ?

e-
Don't believe everything you think.

AlexandruLazar

Citat din: doctu din Ianuarie 12, 2011, 09:17:38 PM
Problema grea este conceperea/construirea transformatorului de c.c. de inalta tensiune (curent mic) in c.a. mica tensiune (220 V 50 Hz) Aici m-am impotmolit eu.
Sanatate!

Ce îţi trebuie ţie nu e un transformator ci un invertor, eventual împreună cu un transformator coborâtor. Cam de ce intensitate şi tensiune vorbim pe partea de curent continuu?

De asemenea, o sursă de documentare mai recentă ar fi o idee foarte bună. Tehnologia de nivelul anilor '50 în privinţa conversiei DC->AC este depăşită de vreo 30 de ani.

Ca o paranteză -- mie toată povestea aia lungă mi se pare că nu spune nimic. Formularea "rotorul nu interacţionează ci reacţionează" nu are niciun sens. Reacţionează la ce? Prin ce mecanism fizic? Plasarea magneţilor permanenţi pe stator nu e nimic spectaculos, iar dacă problema sunt materialele magnetic moi de pe rotor şi "inovaţia" constă în scoaterea miezurilor, lăsând numai înfăşurările, iese pur şi simplu un motor fără miezuri, chestie care e cunoscută. Avantajul unei asemenea structuri ar fi o accelerare foarte rapidă însă utilitatea e limitată pentru că se închid fluxuri prin rotorul masiv şi generează curenţi turbionari, încălzind rotorul, aşa că nu se pot folosi asemenea motoare decât la puteri foarte mici. Aşteptăm detalii ;).

doctu

Pentru Electron: Viitor indepartat= peste cel putin 30 de ani cand se va termina de exploatat (furat) petrolul din Iraq, cred ca realizezi ca daca s-ar da liber acum la tehnologiile non - petroliere tinute la secret, SUA s-ar trezi cu un Iraq cucerit degeaba, ce vor mai spune opiniei publice americane, cum vor justifica pierderile banesti si mai ales umane?


Este vorba despre tensiuni de ordinul a 60-70 kv. Nu exista pe piata invertoare care sa lucreze la aceasta tensiune. Trebuie construit un transformator coborator (contrar parerii unor "specialisti" exista si transformatoare de c.c. (infasurari cu galeti sau cilindrice) insa trebuie foarte bine proiectate).
Ai studiat captatorul lui Guillot de pe saitul rexresearche.com?

cris

Sa sti ca si cu o transformare cu randament bun,utilizarea tensiunilor electrostatice din atmosfera vor da mai putina energie decat sa zicem un panou solar.

Electron

Citat din: doctu din Ianuarie 14, 2011, 06:32:44 PM
Pentru Electron: Viitor indepartat= peste cel putin 30 de ani cand se va termina de exploatat (furat) petrolul din Iraq, cred ca realizezi ca daca s-ar da liber acum la tehnologiile non - petroliere tinute la secret, SUA s-ar trezi cu un Iraq cucerit degeaba, ce vor mai spune opiniei publice americane, cum vor justifica pierderile banesti si mai ales umane?
Ce masuri de securitate si-a luat domnul Lucian Cozma impotriva acestor interese atat de puternice? Faptul ca se expune pe internet acum, ca fiind unul dintre cei care cunosc astfel de secrete este destul de riscant, nu?

e-
Don't believe everything you think.

cris

Poti folosi un circuit de genul asta.Se incarca un condensator,la atingerea tensiunii de deschidere a eclatorului apare o oscilatie amortizata care transfera cu randament bun energia in secundar unde poate fi redresata e.t.c.

AlexandruLazar

La un montaj de genul ăsta mă gândeam și eu -- la tensiuni atât de mari într-adevăr nu merge niciun fel de invertor sau altceva.

doctu

Posibil.

Guillot are etajele de redresare integrate in aparatul de captare, nu ca elemente independente. Sa ne uitam in textul brevetului sau- vorbeste de regulatoare de tensiune, adica aparatele de redresare a curentului astfel incat acesta sa poata fi trimis catre reteaua de consumatori. Are doua sisteme simetrice de regulatoare de tensiune, pentru fiecare pol- acestea sunt reglate pentru a se obtine valoarea dorita a tensiunii la iesire. In desen sunt prezentate cu R, R1, R2, R3 si R4.

Un tablou de rezistente 8 este conectat la regulatoare, aceste rezistente sunt realizate din maillechort (un aliaj conductor) si sunt conectate la "tuburile de sticla 9 umplute cu pulbere fina de carbune, aluminiu, sulf si cupru",- acestea sunt condensatoare potrivit descrierii, chiar daca in text Guillot nu le-a spus pe nume. In fine, aparatele 10 care sunt chiar transformatoare electrice consituite din pachete de tole si bobinaj care "absorb curentul electric". L sunt lampi de control.

doctu

Forumul Softpedia > Pasiuni Comune > Stiinta > Dezbateri pseudo-stiintifice / Experimente ciudate - MOTOARE MAGNETICE
Intrati pe acest forum si urmariti postarile lui Gilldarida.

gafalda

#27
Se pare ca domnu "doctu" nu si-a prea luat suficiente masuri de protectie. (cam lipsa dupa 1 febr 2011). Si doar stia ce a patit in 1983 inventatorul, apoi cei doi-trei discipoli, singurii posesori ai inventiei secrete.
Transformarea unei energii de foarte inalta tensiune (continua) in una de foarte joasa tensiune (sau invers) se poate realiza foarte simplu si ieftin. Ajunge doar o carte de fizica de liceu, ghici ciuperca ce-i condensatorul (variabil).
In URSS s-a construit demult (>1970) o linie electrica aeriana de 1.000.000 Volti tensiune continua, ce avea peste 1.000 km. Nu este nici o exagerare in cifre. La extremitati erau aparate de transformare adecvate.

AlexandruLazar

#28
Citation needed. Ești sigur că era de tensiune continuă? Ai un link, ceva?

Rețele de tensiune continuă de tensiuni mare se folosesc, pentru interconectarea rețelelor naționale de frecvențe diferite de exemplu. Dar de linia de care vorbești eu încă n-am auzit.

(Edit: din câte am văzut, soluția cea mai folosită acum, chiar și pentru tensiuni foarte mari, sunt niște redresoare și invertoare un pic mai speciale; principiile pe care se lucrează sunt aceleași însă obstacolele tehnice sunt foarte interesante. Din cauza tensiunilor mari, e nevoie de grupuri de zeci sau chiar sute de IGBT-uri, cărora trebuie să li se asigure cam aceeași gamă de funcționare, o declanșare cât mai bine sincronizată, circuite de protecție speciale -- o asemenea instalație are un cost, ce-i drept, destul de mic față de cantitatea de energie vehiculată prin ea într-un an, dar deloc neglijabil. Și metoda de redresare e interesantă -- se folosește un sistem în 12 pulsuri, în care de fapt semnalul de redresat este format din două sisteme trifazate, defazate între ele, astfel încât să se reducă pe cât posibil conținutul de armonici).

doctu

Iata un motor electrostatic care ar putea lua locul etajului coborator al captatorului atmosferic.
http://www.girlshare.ro/2395151