Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

mesaje diverse de la sandokhan

Creat de zen, Mai 20, 2009, 06:11:53 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

chimistul

#90
Domnule Sandu!

CitatCe parere ai chimistul de efectele exploziei din 1908, 30 Iunie, de la Tunguska?

Eu cred ca te poti exprima si altfel, mai ales ca ai lucruri interesante de aflat de la cei care stiu mult mai multe decat tine.

NU am pus la indoiala faptul ca sunt unii care stiu mai multe ca mine. De fapt eu stiu destul de putine lucruri. Daca stiam asa multe ca tine auzea lumea de mine mai des! ;D

Rogu-te pe mataluta fii bun si spune-mi si mie cu ce te ocupi ca sa imi dau seama cine esti. Adica daca merita sa imi pierd timpul sa iti raspund. Si ceva studii pe care le ai.

<M1: inlaturat atac la persoana>

Sa iti explic o treaba simpla. Daca afirmi ca pamantul e plat asa sa fie. Dar din moment ce este gros inseamna ca e volum acolo. Deja are 3 dimensiuni. Si daca are o parte plata inseamna ca mai are una. Oare acolo ce o fi? Si daca are grosime fiind ca o pizza deja e cilindru. Si inca un pic fasonat si de la atata invartit si miscat prin cosmos iese rotund. Asta fara multa scoala ajungi la concluzia ca e ca un mar.  Nu mai vin cu argumente d egenul liniilor de camp care intra sau ies din poli caci e simpla demonstratie cu busola si au dovedit-o cei care au fost pe acolo. Au demonstrat-o altii in antichitate ca e rotund infingand un bat in pamant pe acelasi meridian la distante diferite si au vazut ca umbra e diferita si au calculat raza. Si cand te aud vorbind de eterul universal zau ca imi strici pofta de mancare. Are o formula ceva? O masa? O densitate? Ceva? Orice?

Si o vorba mare invatata demult: "E bine sa taci si sa te creada lumea prost decat sa o deschizi si sa o si demonstrezi". have fun!


<M1: @chimistul: esti rugat sa nu mai postezi atacuri la persoana. Aici se discuta idei si argumente, nu persoane.>

chimistul

Salut!

Cum ziceam nu imi este stilul. Nu sunt specialist in fizica din asta avansata dar am ceva cunostinte bine fundamentate despre domeniu. E ok sa se discute despre "stiinta alternativa" dar sa fie stiinta. Electron si Adi cred ca permiteti prea multe unora. Adica eu va consider oameni cu pregatire si care aveti niste standarde sub care nu ar trebui sa coborati. Si nici calitatea discutiilor de pe forum. Asa vad eu lucrurile. Si eu administrez un forum si stiu ce inseamna.

E ca in fabula aia cu vulpea rupta de foame si cocosul. Si vulpoiul tot cauta pretexte sa il manance(ca trezeste oamenii din somn, ca nu face oua, etc) si cocosul le demonta pe toate si isi aducea argumentele cat de folositor era. La un moment dat vulpoiul satul de atatea discutii ii zice:''poti sa zici tu ce vrei ca eu tot te mananc". Asa si cu "geniile astea". oricate argumente ii aduci el tot va spune ca pamantul e plat si ca eterul ala rezolva toate problemele inclusiv prostia. Probabil ca "savantul" asta habar nu are de nimic si nu aduce nici un argument decat povesti de genul (zeci de mii de oameni au vazut, stim cu totii, asa cum s-a demonstrat, etc) dar nu pune nimic concret pe masa. Doar vorbeste si voi ii dati apa la moara? Sau adac vrei pune-i intrebari simple si incuietoare uite ca astea la acre nu va raspunde:

Daca pamantul e plat ce forma are? Patrat, dreptunghi, triunghi, cerc?

Este finit sau infinit in dimensiuni?

Daca este patrat ce este pe cealalta parte?

Se poate trece de pe o parte pe alta?

Cat este de gros?

Adica chestii asa de simple ca nu poate da un raspuns evaziv. astept sa vad raspunsuri la aceste intrebari. Concrete. Dar nu vor aparea.



Electron

Citat din: chimistul din Mai 31, 2009, 02:40:19 PM
Doar vorbeste si voi ii dati apa la moara?
I-am da apa la moara daca l-am lauda si aprecia, cum fac intre ei Abel si sandokhan. Oricine citeste aceasta sectiune poate sa vada clar atitudinea pe care o au administratorii forumului fata de nesimtirea lor. Ideile si credintele au dreptul sa si le prezinte, oricat ar fi de aberante, afirmarea lor repetata ca o placa stricata nu le face nici adevarate nici acceptate. Iar lipsa dovezilor si argumentelor lor este cat se poate de vizibila, de aceea li se pun intrebari. Sa se vada ca nu au raspunsuri, ca nu au coerenta, ca nu au ratiunea de partea lor. Fara dialogul de fata, asta nu s-ar putea dovedi. Asa se vede clar, se fac singuri de ras si de rusine.

CitatSau adac vrei pune-i intrebari simple si incuietoare uite ca astea la acre nu va raspunde:
chimistul, se vede ca nu ai petrecut timp pe tema asta. Nu o spun cu rautate, ci doar observ. Probabil e mai bine ca nu ti-ai pierdut timpul cu asa ceva. Eu insa am petrecut ceva timp si pot sa-ti dau aceste raspunsuri. Iti fac un rezumat ca sa te scutesc de posturi kilometrice si pline de aberatii si injurii. :)

CitatDaca pamantul e plat ce forma are? Patrat, dreptunghi, triunghi, cerc?
Dupa proponentii Pamantului plat, acesta e plat doar la suprafata, formand de fapt o semisfera. Semisfera pentru ca este inscris in niste sfere concentrice (numite domuri ceresti). Imagineaza-ti o sfera de cristal pe jumatate din volum plina cu nisip. Cam asta e forma Pamantului dupa ei.

CitatEste finit sau infinit in dimensiuni?
Este finit si nu foarte mare. In nici un caz nu ajunge la dimensiunile Sistemului Solar din stiinta. Era pe undeva o imagine de ansamblu, cu o sfera simpatica. Daca o localizez o sa dau si refeinta.

CitatDaca este patrat ce este pe cealalta parte?
Nu e patrat.

CitatSe poate trece de pe o parte pe alta?
Nu. Exista o serie de obstacole, unele mai incredibile decat altele.

CitatCat este de gros?
Sper ca explicatia cu semi-sfera raspunde suficient de clar.

CitatAdica chestii asa de simple ca nu poate da un raspuns evaziv. astept sa vad raspunsuri la aceste intrebari. Concrete. Dar nu vor aparea.
Acum ai aceste raspunsuri. Ce urmeaza?

e-

PS: Prezint aceste lucruri tocmai pentru a se vedea cat sunt de aberante si ridicole. Ele nu se bazeaza pe ratiune, ci pe credinte religioase scoase direct din scripturi oficiale si neoficiale. In fond avem de-a face cu un fanatism ideologic, si agresivitatea si energia lor, cuplata cu lipsa de ratiune, o dovedeste cu varf si indesat. Dar tocmai asta e rolul unui forum ca acesta: sa demonstreze ca orice ar abera ei despre Pamantul plat, nu au argumente rationale, nu se bazeaza pe stiinta, ci pe credulitate si ignoranta.
Don't believe everything you think.

Adi

Intr-adevar, Electron a petrecut mult timp intelegand ipoteza Pamantului plat, presupusele lor argumente si apoi combatandu-le. Apreciez asadar cand ne face sinteza acestei idei, pe scurt, clar si concis, cum a facut in postul de mai sus.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

zen

electron, ma bucur intradevar ca tu cunosti atat de bine teoria pamantului plat, poti raspunde acum la orice intrebare, si cine stie, pe parcurs, poate iti dai seama si de aberatiile stiintifice inerente unui sistem planetar heliocentric.

Electron

Citat din: zen din Mai 31, 2009, 08:30:51 PM
electron, ma bucur intradevar ca tu cunosti atat de bine teoria pamantului plat, poti raspunde acum la orice intrebare,
Nu pot raspunde la orice intrebare, deoarece nu ati avut bunavointa (in calitate de clone a lui sandokhan) sa raspundeti la toate.

Inca astept raspuns la problema taierii cladirilor la baza, in mijlocul pozelor, din cauza lentilelor obisnuite. Adica, de ce sunt taiate obiectele pe orizontala, dar nu si pe verticala?

Citatsi cine stie, pe parcurs, poate iti dai seama si de aberatiile stiintifice inerente unui sistem planetar heliocentric.
Nu am gasit nici o aberatie in sitemul planetar heliocentric. Ai gasit tu vreuna? Atrag atentia ca astept sa raspunzi aici, fara link-uri si trimiteri in alta parte, si fara alte citate. Ori prezinti cu cuvintele tale, ori ne parasesti definitiv.

e-
Don't believe everything you think.

zen

Pai sunt multe aberatii pe care cred ca le cunosti deja.

Viteza axiala de rotatie a Soarelui este mult prea mica pentru ca inele de materie sa se fi desprins din el, si chiar daca s-ar fi desprins, acele conglomerate de materie incandescenta nu ar fi avut cum sa atinga o forma sferica, intervenind forta centrifuga si atractia (folosim termenul actual) celorlalte corpuri ceresti.

Soarele nu ar fi avut cum sa atinga o forma sferica, data fiind presiunea extrem de joasa la care se afla gazele in atmosfera sa (low atmospheric pressure). In cadrul petelor solare, se afla cea mai mica presiune posibila. Desi se face recurs la radiation pressure (presiunea luminii) pentru a explica presiunea scazuta, petele solare sunt locul unde aceasta presiunea este cea mai scazuta, si paradoxal, unde presiunea atmosferica este si cea mai joasa.

Data fiind aceasta presiunea extrem de scazuta (sub 1% din presiunea atmosferica aici pe pamant), forta centrifuga de rotatie (cam 125 km/minut pt. Soare la ecuator) ar fi trebuit sa se formeze un Soare in forma de disc aplatizat de la bun inceput.

Este inexplicabila migratia metalelor grele din nucleu in scoarta, precum si fenomenul aparitiei vietii pe Pamant, dat fiind Paradoxul Soarelui Timpuriu (stea din secventa principala, acum 4.6 miliarde de ani, nucleul emitea cu 40% mai putina energie/lumina, iar Pamantul timpuriu ar fi fost inghetat bocna la -3 grade).


Electron

Citat din: zen din Iunie 01, 2009, 06:35:24 PM
Viteza axiala de rotatie a Soarelui este mult prea mica pentru ca inele de materie sa se fi desprins din el, si chiar daca s-ar fi desprins, acele conglomerate de materie incandescenta nu ar fi avut cum sa atinga o forma sferica, intervenind forta centrifuga si atractia (folosim termenul actual) celorlalte corpuri ceresti.
Cine ti-a spus tie ca Soarele avea aceeasi viteza de rotatie cand s-a format Sistemul Solar, cu cea actuala ? Si cine ti-a spus ca "inelele de materie" (de fapt discul de acretie) s-au desprins din Soare?

CitatSoarele nu ar fi avut cum sa atinga o forma sferica, data fiind presiunea extrem de joasa la care se afla gazele in atmosfera sa (low atmospheric pressure).
Sigur ca a atins o forma sferica, doar simetria campului gravitational este ... surpriza ... sferica! Daca ai vazut vreodata o picatura de lichid in cadere libera ai obsaervat poate ca are o forma sferica. La viteza de rotatie scazuta pe care o are Soarele acum, forma sferica asigura energia potentiala minima in camp gravitational, deci, nu mai fii asa surprins ca Soarele e sferic.

Te intreb si eu pe tine: ce forma are Soarele in teoria voastra plata? E plat sau sferic? Si desigur, in urma caror procese a ajuns sa aiba forma pe care o credeti voi?

CitatIn cadrul petelor solare, se afla cea mai mica presiune posibila. Desi se face recurs la radiation pressure (presiunea luminii) pentru a explica presiunea scazuta, petele solare sunt locul unde aceasta presiunea este cea mai scazuta, si paradoxal, unde presiunea atmosferica este si cea mai joasa.
Ce relevanta are povestea asta cu petele solare in discutia despre forma Soarelui?

Apropo, ce sunt petele solare in teoria voastra plata? De ce se formeaza?

CitatData fiind aceasta presiunea extrem de scazuta (sub 1% din presiunea atmosferica aici pe pamant), forta centrifuga de rotatie (cam 125 km/minut pt. Soare la ecuator) ar fi trebuit sa se formeze un Soare in forma de disc aplatizat de la bun inceput.
Chiar? Si asta pe ce calcule se bazeaza? Ai idee cam cat e intensitatea campului gravitational la suprafata Soarelui? Tu chiar crezi ca doar din "presiunea atmosferica" isi mentin coeziunea planetele si stelele ? Pana la ce nivel de ridicol vrei sa ajungi? ::)

CitatEste inexplicabila migratia metalelor grele din nucleu in scoarta,
De unde stii tu ca metalele grele au migrat din nucleu in scoarta? Ai ceva exemple?

Citatprecum si fenomenul aparitiei vietii pe Pamant, dat fiind Paradoxul Soarelui Timpuriu (stea din secventa principala, acum 4.6 miliarde de ani, nucleul emitea cu 40% mai putina energie/lumina, iar Pamantul timpuriu ar fi fost inghetat bocna la -3 grade).
Pe calcule se bazeaza acel procent de 40%? Si cum s-a luat in calcul temperatura nucleului topit al Pamantului? Apropo, ai auzit vreodata de lava fierbinte care erupe din vulcani?

e-
Don't believe everything you think.

ioan

#98
@zen: rabdator e Pamantul asta cu toate aberatiile tale! de cand eram copil mergeam la mare si vedeam doar partea de sus a vapoarelor din departare...  de ce mama? nu stiu, unii zic ca Pamantul e rotund... daca  eram baiat destept putem calcula si raza pamantului stiind distanta pana la vapoare....


acum, dupa atata discutie pe aici, iata alte subiecte de discutie, propuneri de teorii pentru zen:
- omul nu exista, totul este o iluzie in capul lui, jucata in Matrix...
- Pamantul are doar 6000 de ani, nu e clar?
- mancarea nu e digerata de stomac, avem de fapt un mic reactor nuclear inautru
- in creier sta un mic extraterestru care ne controleaza
- imaginile de la Pro-Tv sunt subliminale, daca se da inapoi se vede clar cum vor sa ne vanda M&M's..
- excrementele oamenilor sunt folosite ca sursa de energie necoventionala de o civilizatie ascunsa si mai dezvoltata care traieste ascunsa in Pamant
- sufletul nostru ne este furat noaptea pentru a-l pune la munca pe planeta Triru...
- a, am uitat, Pamantul e plat...

Cum, nu credeti? intrebati-l pe zen, el le stie pe toate!

chimistul

Salut!

Mersi electron de lamuriri. Eu cred totusi ca forma aia de pizza pe care am vazut-o in desenele cu Asterix e mai potrivita.

Se vede clar comportamentul provocator a lu` nenea Zen asta. Il intrebi de varza si el te ia cu capra. Apoi dupa cateva randuri scrise de altii se uita intrebarile mai vechi si discutia merge inainte ca o moara stricata fara nici un sens. Si sistemul de acuze. NU da raspunsul la intrebarile despre sistemul pe care il sustine si incearca sa isi motiveze existenta lui prin faptul ca "al nostru nu ar putea exista" aducand simple aberatii ca dovezi.  Prietene asta nu e dovada. Am evitat sa lipesc cuvantul stiintifica langa ea caci e mai complicata treaba. Dati-l oameni buni afara de pe forum ce mai atata tambalau! Altfel va acuz eu ca sustineti si favorizati prostia in forma agravanta!  ;D

tiberius

Zen a postat ieri un raspuns aici, despre paradoxul soarelui timpuriu si despre petele solare, precum si alte chestiuni; inca nu se vede nimic, probabil o omisiune.

M-a rugat sa aduc la cunostinta acest lucru; astazi a postat pentru chimistul un raspuns mai amplu (cu deplasarea sistemului nostru solar spre steaua Vega si paradoxul ultimei glaciatiuni), chiar aici; la celalalt sir de discutii, un singur mesaj care contine atat raspunsul omis, de ieri, cat si raspunsul la ultimul mesaj semnat electron.

Mersi
 clona sandokhanica

Electron

#101
Citat din: tiberius din Iunie 04, 2009, 04:27:00 PM
Zen a postat ieri un raspuns aici, despre paradoxul soarelui timpuriu si despre petele solare, precum si alte chestiuni; inca nu se vede nimic, probabil o omisiune.
Nu este nici o omisiune. I s-a precizat de mai multe ori lui sandokhan ca pana nu raspunde la chestiunea pe care o tot ocoleste (cea cu poza taiata in mijloc pe orizontala, cica din cauza limitarii optice a aparatelor), nu se vor mai accepta alte mesaje de la el.

e-
Don't believe everything you think.

inger_demonizat

Citat din: zen din Mai 27, 2009, 05:56:32 PM

NU ADN-UL ESTE DEPOZITUL DE INFORMATII AL CELULELOR, SI NICI GENELE. BIOENTITATEA, SAU CAMPUL BIOENERGETIC DIRIJEAZA FUNCTIILE VITALE SI BIOSINTEZELE DIN CELULA.

Zen tata mai cam dezamagit rau de tot
si ma bag in discutie pentru ca nu suport o asa maire magarie din partea unui  om care  scuze pentru parere dar nu stie nici macar o boaba de genetica. Zen inaltimea dumneavoastra cum ati aparut pe pamant? ai fost luat de o forta biologica si pus pe pamant si care a spus: tu vei sta aici si cu asta basta si tu urlai in gura mare.... vreau acasa..... vreau acasa?
Te rog lasa e misiuniile prost realizate de la televizor lasa metalitatiile oamenilor gen domnul Andronescu pacat ca nu mai exista un forum unde am postat un articol destul de elocvent bazat pe conceptiile pe care se lanseaza pe calea televiziunii... Lasa totu si asta numai daca poti si daca ai anumite capacitati de a selecta cea ce este adevarat....
Scuzati cei lalti membri ai forumui dar nu suport o asa mare magarie. De 2 ani si ceva studiez codu genetic si o asa mare tampenie nu am auzit. Inca o data imi cer scuze pentru interventia mea posibil jignitoare la adresa colegului nostru dar mi se pare o tampenie si o sustin si va rog pe ceilalti sa nu luati in seama o asemenea informatie
Zen cu tot respectu pune mana pe un ABECEDAR ca e  ai bine decat sa afirmi asa ceva
In conceptia dvs genele ce rol eu?
sunt asa de forma acolo?
dar stai inainte de a raspunde incearca sa deschizi o carte de genetica dar incepe prima data cu un abecedar in medicina e mai bn asa sa nu iti formezi idei gresite caci e cam periculos sa faci asta.
Inca o data imi cer scuze de interventia mea dar mam enervat la culme cand am vazutg cele expuse mai sus.
cu deosebit respect....
un om simplu....

Electron

inger_demonizat, esti rugat de acum inainte sa ai respect pentru limba romana, si sa nu mai scrii asemenea mesaje pline de greseli de ortografie.

e-
Don't believe everything you think.

inger_demonizat

tocmai asta e si idea principala am lasat cu buna intentie greselile de ortografie cu un scop........ si nu imi bat joc de limba romana......sa nu deviem de la subiect daca se poate......