Ştiri:

Vă rugăm să citiţi Regulamentul de utilizare a forumului Scientia în secţiunea intitulată "Regulamentul de utilizare a forumului. CITEŞTE-L!".

Main Menu

urgent-probleme de fizica

Creat de andrreea, Octombrie 08, 2009, 11:01:33 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

andrreea

buna.va rog frumos sa ma ajutati si pe mine pana maine cand plec la scoala (la 11) cu niste probleme la fizica...imi cer scuze ca va deranjez dar am nevoie de ele deoarece eu nu pre le inteleg...


1)diametrul lunii este de 3 480 km,iar distanta acesteia fata de pamant este de 386000 km.sa se afle diamtrul imaginii lunii formate de oglinda sgerica concava a unui telescop cu distanta focala de 4 cm.

2)o oglinda concava formeaza imaginea filamentului unei lampi pe un ecran aflat la 4 m de oglinda.filamentul are inaltimea de 5 mm,iar imaginea are inaltimea de 40 cm,:a)care este raza de curbura a oglinzii?;b)la ce distanta de varful oglinzii este asezat filamentul?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   imi cer mii de scuze dak am mai mancat din litere dar credeti-ma k sunt ft obosita si v-as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu aceste probleme...imi cer scuze ca va deranjez

Adi

Andreea, dar tu ce ai incercat la rezolvarea acestei probleme si unde te-ai impotmolit? De la ce capitol crezi tu ca sunt problemele si care crezi ca sunt fenomenele si formule ce trebuie folosite?
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

andrreea

ideea e ca nu prea le inteleg...sunt din optica:oglinzi sferice...cred ca trebuie folosita prin problema si formula:1/x1+1/x2=1/f=2/R si B(beta)=y1/y2=-x2/x1...

Adi

Bun ... deci stii capitolul si cat de cat formulele. Mai departe trebuie sa faci ca la clasa si ca in manual si sa desenezi obiectul si imaginea sa si oglinda. Si apoi sa pui pe desen marimile care ti se dau in problema si sub formula si sa vezi ce ti se da si ce ti se cere.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro

andrreea


Adi

Citat din: andrreea din Octombrie 08, 2009, 11:34:02 PM
nu prea inteleg kre este x1,x2

Pai inseamna ca nu ai inteles teoria. Ori nu a predat bine la clasa, ori nu ai fost atenta. In orice caz, ai manual si asta e rolul manualului, sa explice teoria si sa dea exemple de probleme rezolvate dupa care sa poti rezolva problemele de la tema, care sunt in acelasi stil. Invata intai teoria si apoi revino.
Pagina personala: http://adrianbuzatu.ro