1) E practic imposibil pentru mine sa inteleg ce vrei cu postarile tale ininteligibile si cu imaginile postate cu formule pe care nu le explici deloc.
2) Atitudinea ta mi se pare nepotrivita (ceri de la toata lumea sa petreaca timp pentru a-ti explica, dar tu nu studiezi nimic pe cont propriu)
Se pare ca in primul rand te deranjeaza ca postez formule pe poze.
Ziceai ca ajung si niste carti de fizica de nivel mai mic.
Sa vedem...
deci din cartea de fizica

Marimea S se numeste intensitatea radiatiei. In sistemul SI unitatea lui S este

Definit ca marime vectoriala se numeste vectorl Poynting S=ExH
De la unde sinusoidale:
sa nu ne mai complicam exact ca la curentul alternativ ajungem la:

putem spune ca e vector Poynting mediu.
Pe urma

in ohmi adica e impedanta vidului
adica

daca il cunosc numai pe H
Adica

Nu stiu ce sa mai cred de la voi dar in cazul a doua placi paralele pri care trece curentul asa am formula

aici L nu este inductanta ci latime placilor, lungimea lor trebuind sa fie bine mai mare decat latimea.
Fiind vorba de un semnal alternativ inseamna ca am "I" in formula si nu "i', la vectorul Poynting mediu voi avea E si H nu e si h, adica nu marimile instantanee.

deci pot calcula numeric de la un eventual I=2,5A sa zicem.
Singura problema e sa nu am E=377H mai mare decat marimea la care am strapungere intre placi
Bun de acord ca in aceasta carte de fizica mi se prezinta un caz particular al undelor cu frontul plan si de acord ca ecuatiile lui Maxwel descriu si spatialitatea. Eu folosesc acest caz particular. De acord ca la unde cu frontul sferic s-ar putea sa scada si vectorul Poynting pe masura ce ma indepartez de sursa care emite. Nu comparatia asta o fac ci comparatia cu puterea electrica care s-ar consuma.
Am mai scris:

-da aici e o incalceala de notatie S fiind suprafata
deci nu calculez toata puterea pe care ar radia-o aceasta sa-i zicem posibila antena ci doar cat radiaza intre cele doua placi, in directia perpendiculara pe planul desenului. Restul imi permit sa neglijez. Deci ar radia mai multa putere deact calculez eu.
Cred ca am explicat prima pagina(poza).
Am inteles ca nu se face mare diferenta intre aer si vid.

e cam

iar

e putin diferit adica

nici nu mai stiu.
3) Modul tau de a te complace in pesudostiinta ma dezgusta.
Nici nu exista as ceva. Termenul asta l-ati inventat voi. Exista doar teoria conspiratiei conform carea o super stiinta miraculoasa a fost ascunsa de conspiratie.
Cred ca pe mine insa ma dezgusta altceva...
deci tot din cartea de fizica: UNDELE PE LINIILE DE TRANSMISIE
Din punct de vedere al circuitului, cele doua conductoare actioneaza ca un condensator, avandcapacitatea distribuita de-a lungul lungimii.Similar, exista si o inductanta proprie distribuita...
Eu am interpretat ca voi avea o inductanta inseriata cu rezistenta si o capacitate in paralel cu ea. Ata deoarece imi si da inductanta unui cablu coaxial pe undeva. Pe o anumita lungime.
Deci scot inductanta prin inserierea unei capacitati sa fie RLC serie si compensez capacitatea printr-o iductanta in paralel sa fie RLC paralel.
In diagramele fazoriale la RLC serie mi se compenseaza tensiunile iar la RLC paralel mi se compenseaza intensitatile.
Deci interpretez consumul de putere al unei rezistente in curent alternativ.
Discutabil mai ramane doar cum actioneza marimile lineice de care imi spunea Alexandru. Probabil ca nu voi calcula nici inductanta nici capacitatea pentru toata lungimea placilor, daca lungimea de unda e mai mica.
Deci ar venii:

nu inductanta ci latimea placilor

S fiind sectiune respectiva
comparat cu:

bineinteles ca R este foarte mica, nu cred ca mai trebuie sa explic.
imaginati niste placi din aluminiu sau cupru si sa zicem ca si legatura dintre ele o facem tot de rezistenta foarte mica. Da aici probabil ar urma o discutie daca voi avea si cu cine.
La
UNDELE PE LINIILE DE TRANSMISIE
Exista o lungime minima a conductorilor sub care nu apare fenomenul ?
<am unificat postarile multiple nejustificate>