Am primit recent un email de la Cristina Ion, care ne-a propus prezentarea platformei ResearchGATE. După ce am aruncat o privire asupra materialului trimis, am considerat că poate fi de interes pentru mulţi cercetători români şi am decis publicarea unui articol pe acest subiect, al platformei ResearchGATE. Iată în continuare câteva detalii. În partea de jos a articolul puteţi accesa o prezentare de detaliu, dând clic pe linkul existent.

ResearchGATE este cea mai mare platformă internaţională pentru cercetători şi oameni de ştiinţă din lume. Serviciul este complet gratuit şi are drept scop să aducă la apropierea unui clic cercetătorii din toată lumea, facilitând celor cu interese şi activităţi comune dezbaterea şi schimbul de idei. Practic, prin intermediul ResearchGATE se pot găsi colaboratori, parteneri din toată lumea pentru discuţii ştiinţifice sau cercetare sau se poate ţine legătura cu colegi sau mentori.

 


Cum funcţionează ResearchGATE?

Înregistrat în reţea, fiecare cercetător îşi creează un profil, asemănător unui CV, rezumându-şi educaţia, proiectele, experienţa, interesele în domeniul ştiinţei, datele de contact s.a. Fiecare profil are o rubrică specială pentru încărcarea publicaţiilor, precum şi un blog personal care permite utilizatorului publicarea de noutăţi, comentarii etc.


În cadrul ResearchGATE se pot dezbate prin intermediul miilor de grupuri academice diverse teme de specialitate cu persoane împărtăşind aceleaşi idei. Grupurile de discuţie cuprind subiecte din toate domeniile ştiinţifice. Cercetătorii se pot alătura fie grupurilor deja existente, fie pot crea grupuri noi, acestea putând fi deschise tuturor utilizatorilor sau private, în cazul în care datele sunt confidenţiale sau proiectul nu este încă public.


Platforma oamenilor de ştiinţă a adunat până în prezent peste 600.000 de cercetători din toată lumea. Alţi 2000 se alătură nouă în fiecare zi!

 

 

Prezentare ResearchGATE (pdf)


Pentru mai multe detalii: www.researchgate.net

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.