JST este acronimul pentru "Japanese Science and Technology Agency", o organizaţie din Ţara Soarelui Răsare care are ca scop declarat promovarea ştiinţei şi tehnologiei şi definirea unui nou set de valori pentru societatea japoneză a viitorului.

Aparent nimic comun cu un site de popularizare a ştiinţei din România, dar totuşi nu este aşa, asta pentru că site-ul web al instituţiei conţine şi o secţiune în limba engleză, un soi de centru ştiinţific virtual care reprezintă una dintre cele mai interesante resurse educaţionale online descoperite în ultimul timp. Pentru cunoscătorii de limbă engleză, desigur...

Pentru pagina web a centrului, daţi clic pe imaginea de mai jos.

 

JST

 

Deoarece mare parte a site-ului constă din animaţii realizate în Flash, veţi avea nevoie, pe de o parte, de Adobe Flash Player şi, pe de alta, de o conexiune de bandă largă la internet.

Centrul Virtual de Ştiinţă constă din 9 secţiuni mari, fiecare orientată spre o zonă a ştiinţei sau tehnologiei:

:: psihologie,
:: Terra
,
:: căutarea vieţii extraterestre
,
:: fizica distractivă,
:: comunicaţiile prin fibră optică
,
:: o secţiune dedicată...ruginii,
:: sportul prin ochii savantului
,
:: genomul uman
,
:: misterele corpului uman.

Secţiunea dedicată psihologiei ori mai bine zis minţii umane, intitulată în original "Laboratorul minţii" (Mind Lab), este cea care mi-a atras privirea din primul moment. Se opreşte în special asupra unor fenomene vizuale şi iluzii optice folosite în cadrul unor experimente din psihologie.

Vă invităm să exploraţi site-ul Agenţiei Japoneze pentru Ştiinţă şi Tehnologie şi aşteptăm comentariile voastre...

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.